SøkSøk
Nyheter

Strukturen og arbeidsprinsippet til spakbinderen

2023-08-14

Strukturen og arbeidsprinsippet tilspak perm


En spakbinder, også kjent som en spaksperrebinder eller spakkjedestrammer, er en enhet som vanligvis brukes for å stramme og feste kjeder i forskjellige applikasjoner, for eksempel innen lasttransport, konstruksjon og landbruk. Den brukes til å skape spenning i kjettinger, tau eller kabler for å sikre lasten trygt. Her er en oversikt over strukturen og arbeidsprinsippet:


Struktur:


Håndtak/spak: Spakbinderen har et langt håndtak eller spak som strekker seg fra hoveddelen. Denne spaken brukes til å påføre kraft og spenning på kjedet eller kabelen.


Hoveddel: Hoveddelen avspak perminneholder mekanismen som er ansvarlig for å overføre kraften fra spaken til kjedet. Den inneholder vanligvis en skrallemekanisme og andre komponenter.


Kroker/Endebeslag: Spakbinderen har kroker eller endebeslag i hver ende. Den ene enden kobles til kjedet som strammes, mens den andre enden festes til et ankerpunkt eller en last. Disse krokene er designet for å feste kjettingleddene eller festene sikkert.


Skrallemekanisme: Skrallemekanismen er inne i hoveddelen av binderen og spiller en avgjørende rolle for å opprettholde spenningen i kjedet etter at spaken er betjent. Den forhindrer at kjedet løsner ved å la spaken bevege seg i bare én retning samtidig som den forhindrer bakoverbevegelse.


Arbeidsprinsipp:


Krokfeste: Den ene enden avspak permer koblet til kjedet eller kabelen som må strammes. Kroken er i inngrep med et ledd i kjedet, noe som sikrer en sikker forbindelse.


Ankerpunkt: Den andre enden av spakbinderen er festet til et ankerpunkt eller en last som må sikres. Dette kan være et kjøretøy, en struktur eller en annen stabil gjenstand.


Innledende oppstramming: Spakbinderen er i utgangspunktet plassert slik at kjedet er litt stramt. Spaken betjenes så, enten ved å trekke den oppover eller nedover, avhengig av utformingen av permen.


Påføring av spenning: Når spaken betjenes, kobles sperremekanismen inne i hoveddelen inn, slik at spaken kun kan bevege seg i én retning. Dette får spaken til å trekke i kjedet og skape spenning.


Skralle: Når spaken er presset ned eller trukket opp, låses skrallemekanismen på plass, og hindrer spaken i å bevege seg bakover. Dette opprettholder spenningen i kjedet og forhindrer at det løsner på grunn av vibrasjoner, bevegelser eller endringer i lasten.


Sikring av lasten: Med kjedet strammet og sikret, holder spakbinderen lasten på plass. Spenningen i kjedet forhindrer at lasten forskyver seg eller faller under transport eller andre aktiviteter.


Frigjøring av spenning: For å frigjøre spenningen og fjernespak perm, kobles skrallemekanismen ut ved hjelp av en utløserspak eller -knapp. Dette gjør at spaken kan bevege seg fritt i motsatt retning, frigjør spenningen og lar krokene frigjøres fra kjedet.


Spakbindere er designet for tunge applikasjoner og gir en enkel og effektiv måte å sikre last ved hjelp av kjettinger eller kabler. Det er imidlertid viktig å bruke dem i henhold til produsentens retningslinjer for å sikre riktig drift og sikkerhet.